علت رماتیسم مفصل و درمان آن
Contents
علت رماتیسم مفصل و درمان آن
رماتیسم مفصل یعنی چه؟
در این بیماری، سیستم ایمنی که از بدن در برابر حمله مواد خارجی و میکروب محافظ می کند به علت اختلالاتی به مفصل حمله می کند. و همین مورد ایجاد التهاب می کند و بافتی که داخل مفصل قرار دارد ضخیم شده و منجربه درد، تورم در داخل و اطراف مفصل می شود.
اگر التهاب ایجاد شده غیر قابل کنترل و شدید شده باشد، به غضروف نیز آسیب وارد خواهد کرد و بافت الاستیک که در انتهای استخوان بوده و استخوان را پوشش می دهد، به مرور با ازبین رفتن غضروف ها فاصله بین استخوان ها کمتر می شود.
در نهایت ناهنجاری در ناحیه مفصل رخ می دهد و بیماری های رماتیسم مفصل بروز می کند.
رماتیسم مفصل اغلب روی مفصل دست، مچ دست، پا، زانو، آرنج و.. رخ می دهد.
مقالات مرتبط :
علت ابتلا به رماتیسم مفصل چیست؟
به طور قطع علت بیماری رماتیسم مفصل مشخص نشده است اما مولفه های ژنتیک، بسیاردرآن خیل است. ژنتیکی خاص برای ابتلا به رماتیسم مفصل وجود ندارد اما فردی که به طور ژنتیکی مستعد است عوامل محیطی مانند باکتری، ویرس و.. با سرعت بیشتری فرد را درگیر رماتیسم مفصل می کند.
عواملی که خطر ابتلا به رماتیسم مفصل را افزایش می دهد
سیگار کشیدن : افرادی که سیگار می کشند، به خصوص فردی که از نظر ژنتیکی مستعد باشد نیز احتمال ابتلا به این بیماری در وی افزایش می یابد.
سابقه خانوادگی: اگر عضوی در خانواده مبتلا به رماتیسم مفصل است، درصد ابتلا به رماتیسم مفصل در دیگر اعضای خانواده افزایش می یابد.
سن: معمولا این بیماری در سنین متوسط است. ( بیشتر در سنین 30 تا60 سالگی رخ می دهد.)
چاقی: خانم هایی که بالای 50 سال هستند و اضافه وزن دارند احتمال ابتلا به رماتیسم مفصل بیشتر می شود.
جنسیت: به طور کلی خانم ها بیشتر از مردان درگیر این بیماری می شوند.
عوارض رماتیسم مفصل
عفونت : برای درمان و مقابله با رماتیسم مفصل بیمار، داروهایی را مصرف می کند که ممکن است سیستم ایمنی بدن را مختل کرده و همین عامل باعث افزایش احتمال ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.
افزایش چربی بدن
افرادی که مبتلا به رماتیسم مفصل هستند مانند افراد چاق، درصد بیشتری از بدنشان دارای چربی است.
سندرم تونل کارپال : فردی که رماتیسم مفصل دارد ، این بیماری روی مچ و انگستان دست موثر بوده و ممکن است باعث ایجاد درد در این نواحی شود.
مشکلات قلبی: روماتیسم مفصل خطرمسدود سازی جریان قلب را به دنبال دارد.
بیماری ریه: افرادی که به رماتیسم مفصل مبتلا هستند، ممکن است دچار التهاب و زخم در ناحیه ریه شده و می تواند مشکلات تنفسی را به همراه داشته باشد.
لنفوم: این بیماری ممکن است مشکلاتی رادر سیستم لنفاوی ایجاد کند.
خشک شدن چشم و دهان : بیماری رماتیسم مفصل ممکن است اختلالاتی را به وجود آورد که منجربه خشک شدن چشم و دهان گردد.
پوکی استخوان : خود بیماری رماتیسم مفصل و داروهای مصرفی آن، خطر ابتلا به پوکی استخوان را بسیار افزایش می دهد و منجربه تضعیف استخوان و ایجاد شکستگی خواهد شد.
نتیجه گیری
زمانی که علائم و نشانه های رماتیسم مفصل را در خود و یا اطرافیان مشاهده کردید هرچه سریعتر برای درمان رماتیسم مفصلی به دکترارتوپد خوب مراجعه کنید تا زودتر مراحل درمانی آغاز شده و بیماری پیشرفت نکرده و غیر قابل کنترل نگردد.
مقالات مرتبط :
مراقبت های بعد از تعویض مفصل لگن