علت آرتروز

Contents

علت آرتروز

بیماری آرتروز چیست؟

بیماری آرتروز در واقع از بین رفتن تدریجی غضروف مفاصل می باشد. در واقع انتهای استخوان ها درون مفاصل پوشیده از غضروف قرار گرفته است. غضروف بسیار صاف و صیقلی است که سطح آن توسط مایعی لزج مانند سفید تخم مرغ به نام مایع سینوویال پوشانده شده است که سبب می شود حرکات مفاصل کاملا نرم، روان و بدون درد امکان پذیر باشد. در صورتی که تمام یا بخشی از این غضروف از بین برود آرتروز ایجاد می شود که باعث درد هنگام حرکات مفاصل می شود.

بنابراین شایع ترین علائم آرتروز درد در هنگام حرکات مفاصل است. در ابتدا که غضروف مفصلی به طور کامل از بین نرفته درد فقط هنگام فعالیت ایجاد می شود ولی با پیشرفت آرتروز درد در مفاصل نیز دائمی می شود.

آرتروز-زانو
آرتروز-زانو

علت آرتروز چیست؟

همانطور که گفته شد آرتروز یعنی نازک شدن ، تخریب و از بین رفتن تدریجی غضروف مفصلی.

علت آرتروز متعدد می باشد :

۱ – افزایش سن

۲ – وارد آمدن فشار زیاد به غضروف مفصلی مثل مشاغل سخت

۳ – وزن زیاد

۴ – سابقه ضربه به مفصل یا شکستگی های داخل مفصلی

۵ – انحراف محور طبیعی مفصل مثلآ زانوی پرانتزی یا زانوی ضربدری

۶ – سابقه فامیلی و ژنتیکی

از بین همه علل فوق الذکر شایعترین علت افزایش سن است.

از سن ۴۰ سالگی به بعد به تدریج روند پیرشدن  سلولهای غضروفی آغاز میشود و طی سالیان بعد با از بین رفتن این سلولها ضخامت لایه غضروف مفصلی کم شده و به تدریج درد ظاهر می شود، در نهایت لایه غضروفی به طور کامل از بین می رود و استخوان زیر آن مشخص می‌شود و با حرکت مفصل استخوان روی استخوان سائیده می‌شود و درد شدید و دائمی می شود، از بین رفتن غضروف مفصلی در ابتدا در منطقه ای محدود است و کم کم وسیع تر میشود.

درمان آرتروز  نیازمند مهارت بالایی می باشد. دکتر محمدرضا مقیمی متخصص ارتوپدی و جراح ارتوپد این درمان را با تخصص ویژه ای انجام می دهد. جهت مشاوره و رزرو وقت قبلی می توانید با شماره هایی که در داخل سایت است تماس حاصل فرمائید . همچنین می توانید به پیج اینستاگرام ایشان مراجعه کنید.

راههای پیشگیری از آرتروز زانو 

۱ – ورزش کردن منظم و تقویت عضلات پاها به ویژه عضلات چهارسر ران که هم در منزل و هم در باشگاه قابل انجام است.

۲ – کم کردن فشار و استرس روی زانوها مثل پرهیز از نشستن بصورت دو زانو و چهار زانو و چمباتمه  ، پرهیز از بالا و پایین رفتن زیاد از پله،  پرهیز از ایستادن های طولانی،  استفاده از دستشویی فرنگی و خواندن نماز بصورت نشسته روی صندلی

۳ – کم کردن وزن و رساندن وزن به حد نرمال یا قابل قبول

۴ – اصلاح دفرمیتی زانو در صورت وجود مثل زانوی پرانتزی یا زانوی ضربدری

۵ – درمان پوکی استخوان و کمبود ویتامین D و کلسیم و املاح در صورت وجود

۶ – ثابت نشده داروهایی تحت عنوان کلی غضروف ساز تآثیری در پیشگیری یا درمان آرتروز زانو داشته باشند

۷ – انجام PRP زانو بصورت سالی یکبار میتواند در بازسازی غضروف مفصلی و پیشگیری از آرتروز زانو موثر باشد.

طول عمر پروتزهای مصنوعی زانو

طول عمر پروتز های مورد استفاده در تعویض مفصل زانو معمولا بین 10 تا 15 سال می باشد. اما در صورتی که جراح ارتوپد از پروتز هایی با جنس و کیفیت بهتر استفاده کند، به طبع طول عمر پروتز ها نیز  افزایش می یابد. اگر بنا به دلایلی مفصل مصنوعی نیز دچار مشکل یا شکستگی شود، جراحی مجدد تعویض مفصل زانو انجام می شود.

نتیجه گیری

بیماری آرتروز می تواند سبب بروز درد شدید به هنگام حرکت شود و زندگی طبیعی فرد را دچار اختلال کند بنابراین توصیه می شود در صورت ابتلا به این بیماری به متخصص ارتوپد برای درمان آرتروز مراجعه نمایید.

سایر خدمات دکتر محمدرضا مقیمی متخصص ارتوپدی در تهران:

آرتروسکوپی زانو

تعویض مفصل لگن

تعویض مفصل مچ دست

دکتر محمدرضا مقیمی

دکتر محمدرضا مقیمی - متخصص ارتوپدی از دانشگاه علوم پزشکی ایران رئیس بخش و گروه ارتوپدی بیمارستان شهدای هفتم تیر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران  انجام بیش از پانزده هزار عمل جراحی ارتوپدی انجام بیش از ده هزار مورد عمل جراحی شامل مشکل ترین و پیچیده ترین عملهای ارتوپدی در بیماران تصادفی و مالتیپل تروما در بیمارستان شهدای هفتم تیر مشغول در بخش خصوصی در بیمارستان های مهر و اقبال مشغول انجام بیش از هزار  مورد عمل جراحی تعویض مفصل تا کنون

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
Call Now Button