تعویض مفصل آرنج

تعویض مفصل آرنج یک جراحی های شایع است که به دلیل آسیب های شدید مانند آرتریت روماتوئید یا شکستگی‌های شدید همراه با درد انجام می شود.  وظیفه اصلی مفصل به حداکثر رساندن عملکرد دست است. آرنج، ساعد و مچ دست شما را قادر می سازد تا دست خود را بچرخانید و همچنین خم و باز کنید. در این مقاله به جراحی تعویض مفصل آرنج پرداخته شده است. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

دلایل انجام جراحی تعویض مفصل آرنج

دو دلیل اصلی برای جراحی مفصل آرنج؛ آرتروز یا شکستگی شدید است. استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید 2 نوع شایع آرتریت هستند که باعث درد و مشکل در حرکت می شوند. تعویض آرنج ممکن است روشی برای تسکین درد و بازگرداندن حرکت در صورت شکست سایر درمان‌های پزشکی باشد. جراحی تعویض آرنج یک گزینه ایده آل برای افرادی است که آسیبی به آرنج آن ها وارد شده است که قابل درمان نیست.

در مورد تعویض مفصل مچ دست بیشتر بدانید.

علائم بیماری های مفصل آرنج

اگر مفصل آرنج شما درد دارد یا شما را از نظر فیزیکی محدود می کند، احتمالاً دچار ساییدگی شده اید. همچنین وضعیتی مانند آرتریت یا آسیب به آرنج در اثر جراحت نیز از دیگر دلایل انجام جراحی هستند. سایر علائم در ادامه آورده شده است:

  • درد آرنج
  • آرنج تنیس بازان
  • حساسیت در قسمت خارجی آرنج، درد عضلات ساعد، درد مداوم، درد هنگام گرفتن یا نگه داشتن اشیا
  • شکستگی آرنج
  • درد، تورم و کبودی همراه با سفتی در اطراف آرنج
  • آرتریت آرنج
  • درد، تورم، سفتی و عدم حرکت کامل
تعویض-مفصل-آرنج
تعویض-مفصل-آرنج

تشخیص بیماری های مفصل آرنج

برای تشخیص وضعیت شما، پزشک معاینه کامل آرنج را انجام می دهد و آزمایشات فیزیکی مانند خم شدن و صاف کردن را برای تعیین قدرت و دامنه حرکت آرنج انجام می دهد. برای اطمینان از تشخیص، اسکن MRI و اشعه ایکس توصیه می گردد.

تعویض مفصل آرنج به اندازه جراحی های تعویض مفصل زانو یا مفصل ران در تسکین درد و کمک به افراد برای بازگشت به فعالیت های روزمره موفق است. تعویض آرنج ممکن است زمانی پیشنهاد شود که گزینه‌های غیرجراحی مانند دارو و فیزیوتراپی نتوانند به کاهش درد مداوم کمک کنند.

ممکن است پزشک چند هفته قبل از جراحی تعویض آرنج از شما بخواهد که شما را ببیند تا از سلامت شما برای انجام جراحی و بهبودی کامل مطمئن شود.

جراحی تعویض آرنج تنها در صورتی به شما پیشنهاد می شود که پزشک شما معتقد باشد که این جراحی به بهبود علائم شما کمک می کند.

رویه جراحی تعویض آرنج

جراحی تعویض آرنج معمولاً حدود 2 ساعت طول می کشد. به شما یک بیهوشی عمومی داده خواهد شد و باید تا 4 شب بعد از عمل در بیمارستان بمانید. جراح شما یک برش در پشت آرنج ایجاد می‌کند و به آرامی عضلات را کنار می‌کشد تا به مفصل دسترسی پیدا کند. پس از برداشتن بافت اسکار، جراح استخوان بازو را متناسب با پروتز آماده می کند.

پس از عمل، پزشک زخم را بخیه می‌زند و ناحیه اطراف آرنج شما را پانسمان می‌کند. ممکن است از شما خواسته شود که بازوی خود را در یک آتل قرار دهید تا در حین بهبودی ثابت بماند.

در برخی موارد ممکن است نیاز باشد که فقط یک قسمت از مفصل تعویض شود. به عنوان مثال، اگر فقط سر یکی از استخوان های ساعد شما آسیب دیده باشد، می توان آن را با یک سر مصنوعی جایگزین کرد.. اگر تمام مفصل واقعاً نیاز به تعویض داشته باشد، انتهای استخوان‌هایی که در آرنج به هم متصل می‌شوند برداشته می‌شوند. انتهای بلند و باریک مفصل مصنوعی در قسمت مرکزی نرم تر استخوان ها قرار می گیرد.

دو نوع اصلی از غضروف های مصنوعی موجود است:

مرتبط

این نوع پروتز به شکل لولا عمل می کند، زیرا هر قسمت از مفصل جایگزین به هم متصل است. فشارهای حرکتی گاهی اوقات می تواند منجر به شل شدن پروتز شود، اما میزان خوبی از ثبات مفصل را ارائه می دهد.

بدون پیوند

این غضروف ها از دو قطعه مجزا تشکیل شده است که از یکدیگر جدا شده اند. این طراحی متکی به کمک رباط های اطراف برای نگه داشتن مفصل در کنار هم است.

اقدامات پس از جراحی تعویض آرنج

  • جراحی تعویض آرنج شامل برش پوست، تاندون ها و استخوان است، بنابراین در طول دوره نقاهت به مدت 1 تا 2 هفته به داروهای ضد درد قوی نیاز خواهید داشت.
  • سازگاری با آرنج جدید و بازگشت به انجام کارهای ساده و روزمره زمان بر می باشد. به عنوان مثال، شما نمی توانید چیزی سنگین تر از یک فنجان چای را تا حدود 6 هفته پس از جراحی بلند کنید، بنابراین ایده خوبی است که اطمینان حاصل کنید که فردی پس از جراحی به شما کمک کند.
  • پزشک چند تمرین ساده مانند خم کردن و صاف کردن بازو را برای تقویت قدرت و بهبود دامنه حرکتی به شما ارائه می دهد.
  • پس از جراحی، فقط باید فعالیت بدنی سبک داشته باشید و از بلند کردن و همچنین حرکات تکراری خودداری کنید.
  • ممکن است آرنج و ساعد شما کبود شده و متورم به نظر برسد، اما این مشکل با کمپرس یخ قابل درمان است و ظرف چند هفته ناپدید می‌شود. پوشیدن اسلینگ تا 6 هفته نیز به محدود کردن حرکت و در نتیجه کمک به روند بهبودی کمک می کند.
  • از شما خواسته می شود که 10 تا 14 روز پس از عمل،  یک قرار ملاقات با پزشک داشته باشید. که در آن پزشک پیشرفت بهبودی شما را بررسی می کند و بخیه های باقی مانده از جراحی شما را برمی دارد. بهبودی کامل ممکن است تا یک سال طول بکشد، اما ممکن است بتوانید حدود 12 هفته پس از عمل از آرنج خود استفاده کنید.
هزینه تعویض مفصل آرنج.webp

در مورد مراقبت های بعد از تعویض مفصل لگن بیشتر بدانید.

شایع ترین عوارض جراحی مفصل آرنج

جراحی مفصل آرنج مانند هر جراحی دیگری ممکن است عوارضی داشته باشد از جمله :

  • عفونت
  • واکنش آلرژیک به مفصل مصنوعی
  • شکستگی استخوان
  • سختی و بی ثباتی مفصل
  • ضعف و شکست در تاندون بازو
  • احساس درد
  • خطرات ناشی از بیهوشی و واکنش آلرژیک به داروها و یا مشکلات تنفسی که در تمام جراحی ها ممکن است به وجود بیاید.
  • خونریزی و لخته شدن خون،مانند هر نوع جراحی دیگری.

    و..

کلام آخر

اگر بیماری مانند: آرتریت روماتوئید، آرتروز، رماتیسم مفصل داشته و یا آسیبی به آرنج وارد شده باشد ، پزشک ممکن است برای درمان، جراحی را انتخاب کرده و همینطور راهی برای جایگزین مفصل قبلی را توصیه کند. در این اقدام به بررسی جراحی تعویض مفصل آرنج گردید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

سوالات متداول

دکتر محمدرضا مقیمی

دکتر محمدرضا مقیمی - متخصص ارتوپدی از دانشگاه علوم پزشکی ایران رئیس بخش و گروه ارتوپدی بیمارستان شهدای هفتم تیر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران  انجام بیش از پانزده هزار عمل جراحی ارتوپدی انجام بیش از ده هزار مورد عمل جراحی شامل مشکل ترین و پیچیده ترین عملهای ارتوپدی در بیماران تصادفی و مالتیپل تروما در بیمارستان شهدای هفتم تیر مشغول در بخش خصوصی در بیمارستان های مهر و اقبال مشغول انجام بیش از هزار  مورد عمل جراحی تعویض مفصل تا کنون

6 thoughts on “تعویض مفصل آرنج

  1. رامتین - ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ در ۲۰:۰۴

    حدود یه ماه پیش متوجه شدم که آرنج دست راستم علاوه بر یک رگ به رگ شدن کوچیک همراه با یه صدا درد هم داره نه در حالت استراحت بلکه در حالت حرکت حدود یک هفته بش استراحت دادم ظاهراً خوب شد اما بعد توی تمرینات دو باره درد گرفت و تا چند روز انگار سفت شده بود تکون دادنشم سخت شد باز استراحت دادم اما الان همون مشکل اولو داره انگار این التهابه نمی خواد تموم بشه میشه راهنمایی کنید😞

    پاسخ
    • دکتر محمدرضا مقیمی - ۲۶ آذر ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۸

      با سلام. لطفا به جهت مشاوره با شماره تلفن 09123838809 تماس بگیرید.

      پاسخ
  2. ناصح پیران - ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۲۳:۱۹

    سلام من تقریبا توی ۹ سالگیم در قسمت ارنج دستم دچار در رفتگی شدم و بدلیل شرایط خاصی اقدام برای درمان انجام داده نشد الان ۳۶ سالمه و دستم به همان صورت مونده و محدودیت حرکتی هم داره در حد ۵۰ درصد میخاستم بپرسم برای درمان الان حتما باید مفصل جاگذین کنم یا راه دیگری هم داره و همچنین اگر بشه هزینه رو به صورت تقریبی بگید ممنون میشم

    پاسخ
    • دکتر محمدرضا مقیمی - ۲ شهریور ۱۴۰۲ در ۰۹:۲۲

      با سلام لطفا برای معاینه و دریافت تایم مشاوره با تلفن: ۷۹۱۸۴۰۰۰ و ۷۱۷۲۳ تماس بگیرید.

      پاسخ
  3. اریا مقدم - ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ در ۰۰:۰۶

    سلام و عرض ادب جناب دکتر مقیمی عزیز بنده در دی ماه ۴۰۱ تصادف شدیدی داشتم در رفسنجان از ناحیه دست و پای چپ شکستگی شدیدی داشتم هم زانو هم مفصل ارنج دست و پام داغون شد در رفسنجان پامو به هر روشی عمل کردند اما دستمو توان عمل نداشتند و میخاستند قطع کنند همسرم بنده رو به یزد بیمارستان خصوصی مجیبیان منتقل کرد اونجا دکتر عبدالهی دستمو عمل کرد منتها الان بعد شش ماه زانوم در حد ۹۵ درجه خم میشه و بیشتر خم نمیشه مجبور به استفاده از سرویس فرنگی بودمو هستم دستمم باز نمیشه در حد ۱۲۰ درجه بیشتر باز نمیشه و در موقه بسته شدن هم سی درجه باز میمونه. دکترم میگه تا اخر عمر همینه اما من نمیخام اینطوری بشه من نمیتونم این معلولیت رو قبول کنم. دو سری پلاتین در دست و پام هست پلاتین ثابت با پین و پلاتین به صورت سیم که مثل تعمیر کارا پیچیدن دور استخون هام و داری سرش از پوستم میزنه بیرون میگم اینار وبردلرید من دستمو باز میکنم. میگن برشم داریم باز نمیتونی. من ایمان دارم که میتونم. شما نظرتون چی هست امکان داره دست و پام برگردن به روز اول یا تا اخر عمر همینم. امکان تعویض مفصل چی وجود داره. با چقدر هزینه. ممنون میشم پاسخ بدید

    پاسخ
    • دکتر محمدرضا مقیمی - ۲ شهریور ۱۴۰۲ در ۰۹:۲۳

      با سلام لطفا برای معاینه و دریافت تایم مشاوره با تلفن: ۷۹۱۸۴۰۰۰ و ۷۱۷۲۳ تماس بگیرید.

      پاسخ

پاسخ

1 × 2 =

مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه
Call Now Button