کلاب فود با پاچنبری چیست؟

کلاب فوت یا پاچنبری یک ناهنجاری مادرزادی است که ممکن است هر دو پا یا فقط یک پا را درگیر کند. به نظر می رسد پای آسیب دیده به صورت داخلی در مچ پا می چرخد. اگر کودکی دارای این اختلال درمان نشود، روی دو طرف پا یا روی مچ پا راه می‌رود. این ممکن است منجر به مشکلات پزشکی بیشتر مانند آرتروز پا شود یا نیاز به جراحی داشته باشد. لذا ضروری است که کلاب فوت یا پاچنبری در همان نوزادی به درستی تشخیص داده شود و در خصوص درمان آنها اقدام شود. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بیشتر در مورد کلاب فوت یا پاچنبری بدانید.

Contents

کلاب فوت یا پاچنبری چیست؟

کلاب فوت یا پاچنبری یک نوع ناهنجاری در پاها با دلایل ناشناخته است که منجر به ایجاد ظاهری نا مناسب در پاها و دشواری در راه رفتن می شود. این بیماری در صورت عدم درمان به موقع می تواند مشکلات سلامتی متعددی را برای فرد ایجاد کند. به لطف پیشرفت های علم پزشکی، تعدادی درمان برای بیماران مبتلا به کلاب فوت یا پاچنبری وجود دارد. و با درمان مناسب، اکثریت قابل توجهی از بیماران با کلاب فوت یا پاچنبری، بهبودی 100 درصدی برخوردار می شوند. درمان موفقیت آمیز آنها را قادر می سازد تا به طور عادی راه بروند و حتی در دو و میدانی شرکت کنند. لطفاً توجه داشته باشید که اگرچه این عارضه دردناک به نظر می رسد، اما کودک هیچ درد یا ناراحتی را به دلیل کلاب فوت یا پاچنبری تجربه نمی کند. با این حال، زمانی که کودک شروع به راه رفتن کند، ممکن است دردهایی را حس کند و در راه رفتن دچار مشکلاتی شود.

درمان پاچنبری

تشخیص، علائم و علل کلاب فوت

کلاب فوت یک نقص مادرزادی اسکلتی عضلانی است که سالانه نزدیک به 200000 نوزاد را تحت تاثیر قرار می دهد. این وضعیت احتمالاً به قدمت بشریت است. شما تصاویری از آن را در هیروگلیف های مصری و نوشته های بقراط می بینید که به 400 سال قبل از میلاد باز می گردد.

دانشمندان هنوز نمی دانند چه چیزی باعث کلاب فوت یا پاچنبری می شود. اگرچه فرض رایج این بیماری را به دلیل موقعیت جنین در داخل رحم توصیف می کند، اکثر متخصصان با این نظریه مخالفند. اگرچه هنوز علت قطعی آن مشخص نشده است، اما فرضیه های متعددی وجود دارد که هر کدام مربوط به بخش متفاوتی از سیستم اسکلتی عضلانی است.

در مورد تومورهای استخوان بیشتر بدانید.

تشخیص کلاب فوت

از آنجایی که این اختلال به راحتی قابل مشاهده است، بلافاصله پس از تولد تشخیص داده می شود. با فناوری اولتراسوند، متخصصان می توانند کلاب فوت یا پاچنبری را قبل از تولد تشخیص دهند، به ویژه زمانی که هر دو پا را تحت تاثیر قرار می دهد. با این حال، درمان ممکن است تا پس از تولد شروع نشود. یکی از مزایای تشخیص زودهنگام این است که پزشکان می توانند آزمایش های بیشتری را برای تعیین اینکه آیا کودک دارای سایر مشکلات اسکلتی عضلانی مانند دیستروفی عضلانی یا اسپینا بیفیدا است انجام دهند.

گزینه های درمان پاچنبری

اگر کودک شما تشخیص پای کلاب فوت یا پاچنبری را دریافت کند، گزینه های درمانی متعددی در دسترس است. هرچه درمان زودتر شروع شود، بهتر است. این به این دلیل است که مفاصل و استخوان‌های نوزاد بسیار انعطاف‌پذیر هستند، که به پزشک متخصص پا اجازه می‌دهد تا راحت‌تر استخوان‌ها را دستکاری کند. به لطف پیشرفت های متعدد در علم پزشکی، پاچنبری قابل درمان است. یکی از موثرترین درمان ها شامل یک سری دستکاری ها و سپس گچ گرفتن پاها است. کریستی یاماگوچی، ژیمناست آمریکایی که در المپیک 1992 مدال طلا گرفت، با کلاب فوت یا پاچنبری متولد شد و با روش پونستی تحت درمان قرار گرفت. اگر فرزند شما با این اختلال متولد شود، درمان ممکن است در عرض یک هفته پس از تولد او آغاز شود.

درمان ریخته گری به روش پونستی

روش پونستی از ترکیبی از دستکاری ملایم پا و گچ گرفتن پا استفاده می کند. هر هفته، متخصص پا کودکان شما به آرامی پای کودک شما را به سمت تراز طبیعی استخوان دستکاری می کند.

در مورد پارگی مینیسک بیشتر بدانید.

روش Ponseti وقتی زود شروع شد و توسط یک متخصص پا آموزش دیده انجام شد، 90 درصد درصد موفقیت دارد. برای شرایط شدید، ممکن است جراحی مورد نیاز باشد. پا و مچ پا اطفال که استاندارد طلایی اکثر متخصصین پا در نظر گرفته می شود، در صورت امکان از روش Ponseti برای درمان کلاب فوت یا پاچنبری استفاده می کند.

این روش زمانی بیشترین موفقیت را پیدا می کند که توسط یک متخصص پا و حرفه ای آموزش دیده اعمال شود.

بهترین دکتر ارتوپد در تهران

اهمیت تشخیص و درمان زود هنگام کلاب فوت

تشخیص زودهنگام کلاب فوت یا پاچنبری کار سختی نیست، زیرا پزشک فقط باید پاهای کودک را ببیند تا تشخیص دهد که آیا پاچنبری دارد یا خیر. پزشک ممکن است برای کمک به تعیین شدت اختلال، عکس‌برداری با اشعه ایکس را تجویز کند. اگر هر دو پا تحت تاثیر قرار گرفته باشند، این بیماری معمولا از طریق سونوگرافی در دوران بارداری قابل تشخیص است. هنگامی که این بیماری به موقع نشخیص داده شود، والدین ممکن است گزینه های درمانی را قبل از تولد بررسی کنند. هرچه زودتر پاچنبری درمان شود، احتمال موفقیت درمان بیشتر می شود.

در مورد شکستگی زانو بیشتر بدانید.

کلام آخر

هنگامی که پاچنبری در بدو تولد درمان نشود، ممکن است منجر به ناتوانی عملکردی شود و در مراحل بعدی نیاز به جراحی داشته باشد. برعکس، درمان زودهنگام معمولاً منجر به یک پای کاملاً طبیعی می شود و به کودک اجازه می دهد بدون هیچ نوع درد راه برود. به عنوان مثال، ممکن است کوچکتر یا کمتر از پای دیگر (یا هر دو) حرکت کند. همچنین ممکن است کودک ماهیچه های ساق پا کوچکتری داشته باشد. بنابراین اگر کودک شما به این عارضه دچار است هر چه سریعتر به متخصص ارتوپد مراجعه کنید و در خصوص درمان اقدام نمایید.

دکتر محمدرضا مقیمی

دکتر محمدرضا مقیمی - متخصص ارتوپدی از دانشگاه علوم پزشکی ایران رئیس بخش و گروه ارتوپدی بیمارستان شهدای هفتم تیر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران  انجام بیش از پانزده هزار عمل جراحی ارتوپدی انجام بیش از ده هزار مورد عمل جراحی شامل مشکل ترین و پیچیده ترین عملهای ارتوپدی در بیماران تصادفی و مالتیپل تروما در بیمارستان شهدای هفتم تیر مشغول در بخش خصوصی در بیمارستان های مهر و اقبال مشغول انجام بیش از هزار  مورد عمل جراحی تعویض مفصل تا کنون

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
Call Now Button