قوز کمر
قوز کمر یا کیفوز یک اختلال ستون فقرات است که ممکن است به نظر برسد که یک فرد قوز کمر دارد. انحنای کیفوز در ستون فقرات قفسه سینه یا توراکولومبار بیشتر دیده می شود، اما گاهی اوقات گردنی نیز وجود دارد. این وضعیت می تواند به دلیل وضعیت نامناسب یا ناهنجاری ساختاری در دیسک های بین مهره ای، عضلات، استخوان ها، اعصاب و رباط ها باشد. معمولاً با درجات تغییر شکل از از 20-50 درجه و 50-70 درجه اندازه گیری می شود. انحنای شدید می تواند روی ریه ها و سایر اندام ها تأثیر مضری بگذارد. کیفوز به جای همتراز شدن با لگن منجر به یک سر به سمت جلو خم شده می شود که در دراز مدت آسیب های جدی برای سلامت فرد را ایجاد می کند. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بیشتر در مورد قوز کمر بدانید.
قوز کمر چیست؟
قسمت بالایی کمر، دارای یک منحنی جزئی طبیعی است. ستون فقرات به طور طبیعی برای حمایت از وزن و کاهش فشار به گردن، در قسمت فوقانی کمر خمیده است. قور زمانی اتفاق می اتد که این قوس بزرگتر از حد طبیعی باشد.
قوز کمر به وضعیتی گفته می شود که ستون فقرات در قسمت فوقانی، خمیدگی بیش از اندازه دارد. اگر دچار قوز کمر شده ایم، چگونه قوز کمر را رفع کنیم ؟ ویا علائم و عوارض جانبی قوز کمر چیست؟ در سایت دکتر محمدرضامقیمی، مطالب مهمی درباره علل ایجاد قوز کمر و نحوه درمان قوز کمر بیان خواهد شد. اگر بیماری، مبتلا به قوز کمر باشد، ممکن است، قسمت فوقانی کمر به طرز چشمگیری بیرون زده و گرد شده باشد.
بیشتر بخوانید: نحوه تشخیص دیسک کمر
درمان قوز کمر برای چه کسانی مناسب است؟
درمان قوز کمر به طور کلی برای افرادی مناسب است که دچار جابجایی دیسک در ناحیه کمر هستند. افرادی که علائم قوز کمر از جمله درد، محدودیت حرکتی یا اختلالات عصبی ناشی از جابجایی دیسک را تجربه میکنند، میتوانند از درمان قوز کمر استفاده کنند.
همچنین، درمان قوز کمر برای افرادی که عضلات پشتی ضعیف دارند و نیاز به تقویت و استحکام آنها دارند نیز مناسب است. این مسئله ممکن است به دلیل ناتوانی جسمی، نشستن طولانی مدت در موقعیت نامناسب، کمفعالیتی یا عوامل دیگری رخ دهد.
همچنین، افرادی که با روشهای غیرجراحی درمان نمی شوند، نیاز به جراحی دارند، میتوانند از درمان قوز کمر استفاده کنند. درمان غیرجراحی معمولاً در مراحل اولیه و ملایم قوز کمر استفاده میشود.
با این حال، مهم است که قبل از تصمیمگیری در مورد درمان قوز کمر، با پزشک خود مشورت کنید. او میتواند بر اساس وضعیت خاص شما، عوامل مرتبط و سابقه پزشکی، تشخیص دقیق تری را پیشنهاد و روش درمانی مناسب را توصیه کند.
انواع قوز کمر
- تغییر شکل گیبوس: تغییر شکل گیبوس شکل ساختاری کیفوز است. زاویه تند دارد و انحنای صاف ندارد. زمانی که برای برداشتن چیزی خم میشوید، برجستهتر به نظر میرسد.
- هایپرکیفوز: این اصطلاح معمولاً به دلیل پوکی استخوان است و یک انحنای بیش از حد است که چندین مهره از ستون فقرات قفسه سینه را درگیر می کند.
- مادرزادی: مادرزادی یک اختلال ساختاری است که در بدو تولد یافت می شود. در مورد گودی کمر بیشتر بدانید.
- بیماری شوئرمن: بیماری شوئرمن یک کیفوز قفسه سینه در نوجوانان است. معمولاً در خانواده ها مسری است و یک قوز مهره ای است که بیش از 5 درجه دارد و سه مهره را درگیر می کند. این بیماری معمولا در دوران اوایل نوجوانی شروع می شود و زنان را بیشتر از مردان مبتلا می کند. در این بیماری درد گردن و کمر در 50 درصد بیماران وجود دارد.
دلایل ایجاد قوز کمر
- پیری و کهولت سن
- ضعف عضلات در قسمت فوقانی کمر
- بیماری هایی که منجربه تخریب استخوان می شود.
- آسیب به ستون فقرات
- انحنای ستون فقرات
- پوکی استخوان
- سبک زندگی نادرست
بیماری هایی که منجر به قوز کمر می شود شامل موارد زیر است:
- عفونت در ستون فقرات
- مشکلات ژنتیکی
- تومورها
- فلج اطفال
- دیستروفی عضلانی
عوارض جانبی قوز کمر
- افرادی که دچار قوز کمر هستند، به مرور ممکن است کندتر راه بروند.
- به علت فشار بیش از اندازه به ستون فقرات، دچار درد در کمر شوند.
- به دلیلی فشار وارد شده بر ریه و قفسه سینه، دچار مشکلات تنفسی شوند.
ضرورت مراجعه به پزشک برای درمان قوز کمر
- درد شدید
- مشکل در انجام فعالیت های روزانه
- مشکلات تنفسی
- خستگی بیش از اندازه
تشخیص قوز کمر یا کیفوز
تغییر شکل و درد ستون فقرات اغلب باعث می شود که بیمار به پزشک خود مراجعه کند. معاینه فیزیکی از جمله تست خم شدن به جلو آدامز ممکن است کیفوز قفسه سینه را نشان دهد. عضلات اطراف ستون فقرات ممکن است در لمس حساس باشند و دامنه حرکتی مانند خم شدن و چرخش مختل شود. عدم تقارن یک یافته رایج است. علائم عصبی شامل بی حسی، درد، سوزن سوزن شدن، احساس غیرطبیعی یا کنترل حرکتی، اسپاسم، ضعف و گاهی اوقات علائم مثانه یا روده است. رادیوگرافی یا عکسبرداری با اشعه ایکس در وضعیت ایستاده و به پشت به منظور پیدا کردن گوهبرداری مهرهها و ناهنجاریهای صفحه انتهایی انجام میشود. ممکن است برای بررسی اینکه وضعیت بر هیچ عصب نخاعی تأثیر نمی گذارد، نیاز به MRI باشد. در مورد جراحی دیسک کمر با لیزر بیشتر بدانید.
چگونه قوز را برطرف کنیم
برای درمان و رفع قوز کمر، روش های گوناگونی وجود دارد و کاربرد هر روش با توجه به علت ایجاد قوز کمر متفاوت است.همانطور که گفته شد قوز کمر به علل گوناگونی به وجود آمده است برای مثال در صورتی که قوز کمر به دلایل ژنتیکی و یا بیماری باشد ابتدا باید بیماری و اختلال مورد نظر برطرف شود و اگر نشستن وایستادن فرد به صورت نادرست است، پزشک تمرین و فیزیوتراپی را ابتدا برای بیمار پیشنهاد می دهد، بنابراین روش های درمانی کاملا وابسته به علت ایجاد بیماری قوز کمر است.
روش های درمان برای رفع قوز کمر
دارو های درمانی : ممکن است پزشک باتوجه به علائم، داروهای تسکین دهنده و ضد درد قوی و یا داروهای مربوط به پوکی استخوان و تقویت کننده استخوان را تجویز کند.
تمرینات کششی : ممکن است پزشک برای رفع قوز کمر و بهبود انعظاف پذیری ستون فقرات و تسکین درد، تمرینات کششی توسط پزشک توصیه شود.
قوز بند: کمربند طبی که به صورتی ساخته شده است که می تواند از گسترش بیماری قوز کمر جلوگیری کرده و به درمان انحنای آن کمک کند.
جراحی : ممکن است قوز کمر به صورتی شدید باشد که باعث مشکلات جدی در نخاع و ستون فقرات شود، بدین صورت برای کاهش درجه انحنا می توان جراحی انجام داد.
رژیم غذایی مناسب : برای کمک به حفظ تراکم استخوان، مصرف یک رژیم غذایی سرشار از کلسیم و ویتامین D بسیار توصیه می شود و همینطور پرهیز از مصرف دخانیات و الکل نیز مهم است.
کلام آخر
قوز کمر یکی از مشکلاتی است که به طور جدی از زیبایی اندام فرد می کاهد و منجر به مشکلاتی می گردد. در صورتی که این بیماری توسط متخصص ارتوپد در تهران در مراحل اولیه درمان شود می تواند مشکلات فرد را به نحو احسن برطرف نماید.
سلام خوب هستین مادرم قوزی کمر گرفتن که نمیتوانن صاف وایستن کمردرد هم دارن پدر شونم همینطوری بودن خواستم از شما شماره تلفن داشته باشم که وقت دکتر بگیرم لطفا آدرس و تلفن بدین
خ فدائیان نرسیده به میدان شهر ری خیابان شهید قدمی پلاک ۳۳ ساعت ۶ تا ۹ بعد از ظهر
تلفن : 55953850
09123838809
سلام اقای دکتر من یه پسر ۱۶ ساله دارم که قوز داره بیشتر مال بدنشستن هست چه کار باید بکنم البته خودمم هم دارم که خیلی برام ازار دهنده هست میشه یه راهنمایی کنید متشکر میشم
با سلام. لطفا به جهت مشاوره با شماره تلفن 09123838809 تماس بگیرید.
کارتون عالیه ممنونم از توضیحاتتون
سلامت باشید