درمان سندرم تونل کارپ

Contents

درمان سندرم تونل کارپ

چسبندگی عصب دست یا به عبارت صحیح تر تنگ شدن کانال عصب دست یا سندرم کانال کارپ که در آن انگشتان شست و اشاره و میانی دچار درد و گزگز و بیحسی میشوند بیشتر در خانمهای خانه دار مشاهده می شود و عمدتا ناشی از کارهای زیاد و تکراری خانه است. همچنین در مردان و زنان شاغل که کارهای زیاد و تکراری( مثلا کار با کی بورد یا ماوس به مدت طولانی مدت) با دست انجام می دهند نیز ایجاد می شود. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم درباره درمان سندرم تونل کارپ مطالبی را ارائه نماییم پس در ادامه با ما همراه باشید.

درمان-سندرم-تونل-کارپ
درمان-سندرم-تونل-کارپ

کانال کارپ چیست؟

همانطور که می دانید عصب اصلی دست در مچ دست از کانال یا تونلی به نام کانال کارپ می گذرد سپس در کف دست و انگشتان منشعب شده و عصب دهی می کند .

علائم سندرم تونل کارپ

علائم این سندرم عبارت است از:

  • درد، گزگز و مورمور شدن
  • بی حسی و سنگین شدن دست و انگشتان
  • همچنین این علائم با کارکردن بدتر می شود و در شب نیز تشدید می یابد به طوری که درد و بی حسی دست ممکن است چندین بار بیمار را از خواب بیدار کند.
  • علاوه بر آن هنگام رانندگی یا نگه داشتن فنجان ممکن است درد بدتر شود.

علت بروز سندرم تونل کارپ

  • ابتلا به این سندرم معمولا در خانمها خیلی بیشتر است که علت آن انجام کارهای تکراری خانه مثل دستمال کشیدن، جارو کردن و شستن ظرف می باشد. کارهایی مانند خیاطی و بافتنی هم ازعلل شایع سندرم تونل کارپ است.
  • کارهای اداری مثل کار طولانی مدت با کیبورد و موس
  • انجام کارهای صنعتی مثل مونتاژ کاری و مکانیکی نیز از شایع ترین علل آن در آقایان می باشد.
درمان سندرم تونل کارپ نیازمند مهارت بالایی می باشد. دکتر محمدرضا مقیمی ،متخصص ارتوپدی و جراح ارتوپد این درمان را با تخصص ویژه ای انجام می دهد. جهت مشاوره و رزرو وقت قبلی می توانید با شماره هایی که در داخل سایت است تماس حاصل فرمائید . همچنین می توانید به پیج اینستاگرام ایشان مراجعه کنید.

تشخیص سندرم تونل کارپ

تشخیص سندرم تونل کارپ بالینی است و تست EMG یا همان نوار عصب و عضله آن را تآیید می کند.

راه های پیشگیری از سندرم تونل کارپ

در صورتی که در معرض ابتلا به سندرم تونل کارپ قرار دارید بهتر است برای جلوگیری از  ابتلا به آن موارد زیر را مورد توجه قرار دهید:

  • سعی کنید آرام تر با دستانتان کار کنید. مثلا هگام تایپ کردن، دستانتان را به شدت و فشار بر روی صفحه کیبورد حرکت ندهید و تا جای امکان با ملایمت بیشتری نسبت به آنها رفتار کنید.
  • بهتر است هنگام کار کردن با رستان بین کار به آنها استراحت دهید. مثلا در صورتی که با دستگاه های ویبره کار می کنید که نیروی زیادی لازم دارند سعی کنید هر 1 ساعت حداقل به مدت 10 دقیقه به آنها استراحت دهید، دستانتان را خم و راست کنید.

درمان سندرم تونل کارپ

در حالت کلی درمان سندرم تونل کارپ با توج به میزان شدت آن تعیین می شود. درمان این سندرم در موارد خفیف و متوسط غیر جراحی و استراحت می باشد ولی در موارد شدید که به درمان های غیر جراحی جواب داده نشود درمان آن جراحی و آزاد کردن عصب است.

نکته بسیار مهم در درمان سندرم تونل کارپ این است که تزریق کورتون به داخل عصب یا در داخل تونل کارپ اکیدآ ممنوع می باشد و ممکن باعث آسیب دائمی به عصب شود.

نتیجه گیری

در نهایت می توان گفت برخی مشاغل می توانند باعث بروز سندرم تونل کارپ شود که همراه با احساس درد و بیحسی در دستان است. بنابراین توصیه می شود در صورت مشاهده این علائم برای درمان سندرم تونل کارپ به جراح ارتوپد حاذق و باتجربه مراجعه نمایید. دکتر محمدرضا مقیمی در درمان سندرم تونل کارپ دارای مهارت بالایی هستند و شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های مندرج در سایت تماس حاصل فرمایید.

سایر خدمات دکتر محمدرضا مقیمی جراح ارتوپد در تهران:

تعویض مفصل زانو

تعویض مفصل لگن

تعویض مفصل مچ دست

درمان آرتروز

دکتر محمدرضا مقیمی

دکتر محمدرضا مقیمی - متخصص ارتوپدی از دانشگاه علوم پزشکی ایران رئیس بخش و گروه ارتوپدی بیمارستان شهدای هفتم تیر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران  انجام بیش از پانزده هزار عمل جراحی ارتوپدی انجام بیش از ده هزار مورد عمل جراحی شامل مشکل ترین و پیچیده ترین عملهای ارتوپدی در بیماران تصادفی و مالتیپل تروما در بیمارستان شهدای هفتم تیر مشغول در بخش خصوصی در بیمارستان های مهر و اقبال مشغول انجام بیش از هزار  مورد عمل جراحی تعویض مفصل تا کنون

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
Call Now Button