درمان قطعی هالوکس والگوس

برجستگی که ناشی از ناهنجاری هالوکس والگوس یا انحراف شست پا به وجود می آید را بونیون می گویند. زمانی که انگشت شصت پا از وضعیت طبیعی خود خارج شده و انحراف پیدا کند، دچار ناهنجاری شده و این وضعیت باعث درد در مفصل و ناراحتی هنگام پوشیدن کفش خواهد شد. برای اصلاح کجی شصت پا، باید جراحی توسط بهترین جراح هالوکس والگوس در تهران انجام شود تا بیمار دچار عارضه های پس از آن نگردد. در ادامه به جزئیات این بیماری و روش درمانی آن می پردازیم.

هالوکس والگوس چیست؟

زمانی که انگشت شست پا از ظاهر و حالت طبیعی خود خارج شده و دچار انحراف شود که این حالت باعث ایجاد درد در مفصل ها و مشکلاتی در حین پوشیدن کفش می شود. در این حالت انگشت شست به لبه خارجی رفته و انگشتان دیگر را نیز جمع می کند. این کجی شست پا را هالوکس والگوس می گویند.

در مورد گودی کمر بیشتر بدانید.

این مشکل که بیش تر در زنان ایجاد می شود و سبب ایجاد قوز و ظاهری نامناسب در انگشت شست می گردد.

علت بروز هالوکس والگوس چیست؟

هالوکس والگوس ممکن است بر اثر زمینه خانوادگی ایجاد شود. علاوه بر این موضوع عوامل مختلف دیگری ممکن است باعث ایجاد این عارضه شود که عبارتند از:

  • می تواند به دلایل ارثی و خانوادگی به وجود بیاید.
  • هالوکس والگوس می تواند به دلیل پوشیدن کفش های نامناسب باشد.
  • ایستادن طولانی مدت
  • پوکی استخوان نیز می تواند دلیل دیگری برای هالوکس والگوس باشد.
هالوکس والگوس
علت هالوکس والگوس چیست؟

سایر علت های ابتلا به هالوکس والگوس:

همان طور که گفته شد، هالوکس والگوس ممکن است به دلیل استعداد مادرزادی (خانوادگی)، بافت همبند ضعیف، سایر بیماری های مفصلی، سفت شدن تاندون آشیل یا عضلات ساق پا ایجاد شود.همچنین عوامل متعددی بر خطر ایجاد بونیون تأثیر می گذارد. برخی از افراد به دلیل ژن هایشان بیشتر احتمال دارد که بونیون داشته باشند. برخلاف تصور رایج، کفش های تنگ دلیل اصلی ایجاد این عارضه نیستند. اما آنها می توانند به ایجاد بونیون ها کمک کنند و مشکل را بدتر کنند – به خصوص کفش هایی با پاشنه بلند که نوک انگشتان تنگ دارند اما برخی از افراد به طور مرتب کفش های تنگ می پوشند و هرگز بونیون نمی گیرند. و برخی از افراد تقریباً همیشه کفش‌های راحت می‌پوشند که به اندازه کافی پهن هستند، اما به هر حال پاهای آنها به سندروم دچار است. بنابراین نمی توان به قطعیت گفت که کفش تنک منجر به این بیماری می شود.

در مورد تشخیص دیسک کمر بیشتر بدانید.

بنابراین خطر ایجاد بونیون در افراد بیشتر است که:

  • که بافت همبند ضعیفی دارند،
  • بیماری مفصلی مانند آرتریت روماتوئید،
  • تاندون آشیل کوتاه یا
  • عضلات کوتاه ساق پا

اما آنها همچنین می توانند در نتیجه داشتن صافی کف پتا ایجاد شوند.

هالوکس والگوس چقدر شایع است؟

بونیون در زنان بسیار شایع‌تر از مردان است. احتمالاً به این دلیل که بافت همبند ضعیف‌تری در پاهای خود دارند و بیشتر از کفش‌های تنگ و پاشنه بلند استفاده می‌کنند.

چگونه می توان از هالوکس والگوس پیشگیری کرد؟

برای جلوگیری از ایجاد بون، به افراد توصیه می شود کفش های راحت و تخت بپوشند. اگر فضای کافی برای جلوی پا وجود داشته باشد، فشار کمتری به انگشتان پا وارد می شود.

توصیه های دیگر شامل راه رفتن با پای برهنه به منظور تقویت عضلات پا و اجازه دادن به پاها و انگشتان پا که در موقعیت طبیعی خود قرار بگیرد. برخی از پزشکان استفاده از درج کفش ارتوپدی (کفی) را توصیه می کنند. اما تحقیقات زیادی در مورد اینکه چقدر این کار می تواند از بونیون جلوگیری کند، وجود ندارد.

هالوکس والگوس چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تعیین اینکه آیا مشکلات پا ناشی از بونیون است یا خیر، پزشک بررسی می کند که آیا مفصل پایه شست پا برآمده است یا خیر، به موقعیت انگشتان پا نسبت به یکدیگر نگاه می کند و می بیند که چقدر می توانند حرکت کنند. او همچنین به موقعیت پاها نگاه خواهد کرد.

معاینه در حالت ایستاده، راه رفتن و نشستن بیمار انجام می شود. پزشک همچنین وضعیت پوست پا را بررسی می‌کند، نشانه‌های آرتروز را بررسی می‌کند و به عنوان بخشی از معاینه، در مورد علائم و نحوه تأثیر آنها بر فعالیت‌های روزمره زندگی می‌پرسد. برای تشخیص واضح تر، پا را در حالت ایستاده عکسبرداری می کنند. بونیون ها می توانند از نظر شدت بسیار متفاوت باشند. شدت آن بر اساس زاویه بین انگشت شست پا و استخوان پا منتهی به آن (اولین استخوان متاتارس) تعیین می شود. در مورد اوزون تراپی زانو چه می دانید؟

بهترین جراح هالوکس والگوس

هالوکس والگوس چه علائم و نشانه هایی می تواند داشته باشد؟

هالوکس والگوس علاوه بر برآمدگی در قسمت شست پا و انحراف شست دارای علائم دیگری نیز می باشد. این علائم عبارتند از:

  • در ناحیه شست پا احساس درد مداوم و پی در پی به وجود می آید.
  • یک برآمدگی غیر طبیعی و متورم در بیرون از انگشت بزرگ پا (شست پا) به وجود می آید.
  • در مفصل انگشت شست پا قرمزی و التهاب به وجود می آید و انگشت شست پا دچار محدودیت حرکتی می شود. در این صورت می گویند که انگشت شست پا به آرتریت دچار شده است.
  • وقتی انگشت اول و دوم روی هم قرار گیرند، پینه ایجاد می شود.
  • انحراف شست پا می تواند سبب انحراف دیگر انگشتان پا شود.
  • کاهش انعطاف پذیری انگشت شست پا
  • بی حسی در انگشت شست پا

چه کفشی برای پا مناسب نیست؟

  • کفش هایی که به مرور زمان سبب تغییر شکل پا شوند.
  • کفش هایی که پاشنه بیش از حد بلند دارند.
  • کفش هایی که استاندارد نیستند.
  • کفشی به اندازه پا نیست.


هالوکس والگوس باعث چه مشکلاتی می شود؟

انحراف انگشت شست پا تاثیر زیادی بر عدم تعادل، هنگام راه رفتن دارد. عدم درمان این مشکل می تواند باعث بروز برخی مانند موارد زیر شود.

  • بدشکلی در انگشتان پا
  • گرفتگی انگشتان پا
  • درد مزمن در انگشتان پا
  • درد در قسمت پا
  • کمر درد

روش های درمان هالوکس والگوس:

برای درمان این بیماری از روش های جراحی و غیر جراحی استفاده می شود.

روش های غیر جراحی

روش های غیر جراحی عبارتند از:

  • استفاده از مسکن های درد
  • تزریق استروئید
  • استفاده از کفی های طبی
  • استفاده از فاصله دهنده های انگشتی
  • استفاده از اسپلینت


روش های جراحی

انواع جراحی های که برای اصلاح هالوکس والگوس وجود دارد عبارتند از :

  • استئوتومی (Osteotomy)
  • رزکشن آرتروپلاستی (Resection Arthroplasty)
  • خشک کردن مفصل (Arthrodesis)
  • بونیونکتومی (Bunionectomy)
  • بالانس تاندون ها و لیگامان ها

استئوتومی (Osteotomy)

  1. استئوتومی نوعی جراحی است که استخوان های مجاور مفصل شکسته می شود و سپس همین مفاصل به طور مناسب در کنار یکدیگر قرار می گیرند.
  2. این عمل برای بونیون به صورت سرپایی انجام می گیرد، اما نیاز است که چند ساعت قبل از این جراحی در بیمارستان حاضر شده و بستری شد. این جراحی معمولا نیاز به بیهوشی ندارد.
  3. روش انجام این عمل برای هالوکس والگوس به این صورت است که ابتدا پزشک با تزریق داروهایی سبب بی حسی در ناحیه شست پا می شود.
  4. سپس جراحی شروع می شود که در حین جراحی فرد هوشیار خواهد بود چرا که صرفا از بی حسی استفاده شده است.
  5. مدت زمان جراحی 1 ساعت بوده و بعد از آن فرد به اتاق ریکاوری انتقال داده می شود و فرد بعد از چند ساعت از بیمارستان مرخص خواهد گردید.

رزکشن آرتروپلاستی (Resection Arthroplasty)

در این جراحی، سطح مفصل هر دو طرف مفصل متاتارسوفالانژیال (مفصل بین شست و کف پا) از ناحیه شست پا برداشته می شود. این جراحی برای افراد مسن بوده که ساییدگی شدید مفصل شست دارند و همچنین از این روش برای کسانی که قبلا جراحی انجام داده اند ولی بیماری آن ها درمان نشده است استفاده می شود.

خشک کردن مفصل (Arthrodesis)

در این روش جراحی، مفصل میان شست و کف پا، باید کاملا برداشته شود تا مفصل خشک شود. این نوع جراحی نیز معمولا برای کسانی استفاده می شود که ساییدگی شدید مفصل شست پا داشته اند و یا جراحی های قبلی موفقیت آمیز نبوده است.

بونیونکتومی (Bunionectomy)

در این روش جراحی، برجستگی که کنار انگشت شست پا ایجاد شده است، برداشته می شود. این جراحی زمانی استفاده می شود که انگشت شست پا زیاد انحرافی نداشته باشد و فقط مشکل برجسته بودن استخوان شست پا باشد.

بالانس تاندون ها و لیگامان ها

در بیماری هالوکس والگوس، بافت های نرم اطراف مفصل شست در بسیاری از اوقات در یک طرف مفصل شل بوده ولی در عوض، در طرف دیگر سفت می باشند. همین علت سبب منحرف شدن شست پا می شود. در جراحی ترمیم تاندون و لیگامان ها، بافت هایی که شل هستند سفت شده و بافت هایی که غیر قابل انعطاف هستند، شل می شوند.

هزینه درمان هالوکس والگوس


هزینه عمل جراحی هالوکس والگوس

انحراف انگشت شصت پا و یا هالوکس والگوس، ممکن است به علت های گوناگونی ایجاد شده باشد و یا به مرور این مشکل گسترش پیدا کرده و عوارض جانبی بسیاری را پدید آورده باشد، به همین دلیل برای تعیین هزینه جراحی، باید توسط بهترین متخصص ارتوپد در تهران جراح هالوکس والگوس معاینه شوید و مشکلات ارتوپدی ایجاد شده بررسی گردد و سپس هزینه دقیق و پروسه درمانی مشخص شود.

کلام آخر

همانطور که میدانید پا یکی از مهم ترین اعضای بدن هر فرد می باشد زیرا که تعادل و راه رفتن به وسیله این عضو صورت می گیرد و باید به محض بروز مشکلاتی در انگشتان پا مانند کجی و انحراف باید تحت درمان قرار گیرد.

سوالات متداول

دکتر محمدرضا مقیمی

دکتر محمدرضا مقیمی - متخصص ارتوپدی از دانشگاه علوم پزشکی ایران رئیس بخش و گروه ارتوپدی بیمارستان شهدای هفتم تیر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران  انجام بیش از پانزده هزار عمل جراحی ارتوپدی انجام بیش از ده هزار مورد عمل جراحی شامل مشکل ترین و پیچیده ترین عملهای ارتوپدی در بیماران تصادفی و مالتیپل تروما در بیمارستان شهدای هفتم تیر مشغول در بخش خصوصی در بیمارستان های مهر و اقبال مشغول انجام بیش از هزار  مورد عمل جراحی تعویض مفصل تا کنون

29 thoughts on “درمان قطعی هالوکس والگوس

  1. صدیقه خادم - ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ در ۱۶:۰۰

    سلام آقای دکتر
    من مشکل هالوکس والگوس دارم
    شهرستانم
    میشه اول عکس پام رو بفرستم که ببینید چقدر هزینه جراحی میشه؟

    پاسخ
    • دکتر محمدرضا مقیمی - ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۰:۱۶

      سلام. بله بفرستید.

      پاسخ
    • بابک - ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۳:۳۴

      سلام بنده شهرستانم و مشکل هالوکس دارم چطور میتونم عکس بفرستم که نوبت عمل بزنید

      پاسخ
      • دکتر محمدرضا مقیمی - ۲۴ تیر ۱۴۰۰ در ۰۶:۲۹

        سلام از قسمت تماس با دکتر میتوانید با پزشک در تماس باشید. و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

        پاسخ
  2. مهدی عزیزی - ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۸:۱۳

    سلام آقا دکتر بنده مشکل قزک شست پا دارم میخواستم ببینم از زمان عمل چند روز بعد میتوانم به سرکار برم چون کارمند هستم و در محل کاردائم ایستاده هستم معمولا باید چند روز مرخصی بگیرم

    پاسخ
  3. مريم - ۴ دی ۱۴۰۰ در ۱۶:۲۳

    سلام
    امكان داره عكس بفرستم ببينيد قابل درمان هست يا خير

    پاسخ
    • عاطفه - ۳ اسفند ۱۴۰۱ در ۲۲:۱۷

      سلام بنده مشکل هالوکس والوکس دارم کجا میتونم عکس بفرستنم ببینم باید چیکار کرد

      پاسخ
      • دکتر محمدرضا مقیمی - ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ در ۰۹:۰۴

        با سلام باید مورد معاینه حضوری قرار بگیرید

        پاسخ
  4. اکبر مزدابادی - ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ در ۰۶:۳۷

    سلام اقای دکتر خدا پدر ومادرتان را غریق رحمت کند چند سال پیش دختر دوساله ام را که از پله افتاده بود واز ساق پا دو شکستگی خیلی بد داشت عمل کردید که خوشبختانه بدون کوتاه شدن پا الان براحتی راه میرود میخاستم از شما تشکر کنم واقعا بهترین جراح ایران هستید به امید موفقیت روز افزون شما

    پاسخ
    • دکتر محمدرضا مقیمی - ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ در ۰۸:۳۷

      با سلام همیشه سلامت و پیروز باشید

      پاسخ
  5. اریا معینی - ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ در ۰۶:۳۸

    سلام اقای دکتر خدا پدر ومادرتان را غریق رحمت کند چند سال پیش دختر دوساله ام را که از پله افتاده بود واز ساق پا دو شکستگی خیلی بد داشت عمل کردید که خوشبختانه بدون کوتاه شدن پا الان براحتی راه میرود میخاستم از شما تشکر کنم واقعا بهترین جراح ایران هستید به امید موفقیت روز افزون شما

    پاسخ
    • دکتر محمدرضا مقیمی - ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ در ۰۸:۳۷

      همیشه سلامت و پیروز باشید

      پاسخ
  6. Par - ۹ شهریور ۱۴۰۱ در ۱۱:۲۸

    سلام. خسته نباشید . من انحراف انگشت پا دارم و ۱۶ سالم هست . امکان عمل وجود داره ؟یا راهه دیگه رو باید امتحان کنم ؟لطفا راهنمایی کنید . ممنون

    پاسخ
    • دکتر محمدرضا مقیمی - ۴ آبان ۱۴۰۱ در ۱۳:۱۵

      با سلام انحراف شما باید مورد بررسی قرار بگیرد و ممکن است به جز جراحی در مواردی که سندروم شدید نباشد درمان های دیگری پیشنهاد شود

      پاسخ
  7. محمد - ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ در ۱۸:۲۷

    سلام و وقت بخیر، دخترم ۱۵ سالشه و متاسفانه استخون کنار انگشت بزرگ پاش بیرون زده و خیلی درد داره براش.۶ ماه قبل بردمش دکتر و دارو داد بهش که لای انگشتش میزاشت و گفت اگه خوب نشد بعد ۶ ماه ببری؟م عمل کنه با اینکه مخالف عملم اما درد پاش درد میکنه و باید عمل کنیم آیا عمل سختی خواهد بود برای دخترم

    پاسخ
    • دکتر محمدرضا مقیمی - ۲۶ آذر ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۷

      با سلام. امروزه به دلیل پیشرفت هایی که در جراحی هایی نظیر هالوکس والگوس حاصل شده، این جراحی با حداقل نقاهت انجام می شود

      پاسخ
  8. سیما - ۵ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۷:۵۰

    سلام دکترمقیمی بنده ۶۵ سالمه و دچار هالوکس هستم برای وقت گرفتن از شما به چه شماره ای زنگ بزنم وقت بگیرم. ممنون

    پاسخ
    • دکتر محمدرضا مقیمی - ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ در ۰۹:۰۷

      با سلام. لطفا با شماره 09123838809 هماهنگ بفرمایید

      پاسخ
  9. عبدلی - ۶ بهمن ۱۴۰۱ در ۰۹:۲۵

    با سلام من انحراف شدید انگشت شست هر دو پا رو دارم که آذر ماه 1401 پای چپم رو در بیمارستان رسول اکرم عمل کردم(استئوتومی) ولی از نتیجه عمل راضی نیستم چون هنوز انگشت شستم کج هست
    بنظر جنابعالی اگر از پدهای لاانگشتی استفاده کنم یا از فیزیوتراپی انگشتم صاف خواهد شد یا مجدد باید عمل کنم؟
    با تشکر

    پاسخ
    • دکتر محمدرضا مقیمی - ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ در ۰۹:۰۶

      با سلام. شما باید مورد معاینه و بررسی قرار بگیرید

      پاسخ
  10. لیلی علافی - ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ در ۰۷:۳۳

    سلام
    یکسال پیش پامو عمل کردم اما هم از نظر ظاهر مثل اوله هم درد دارم موقعه راه رفتن قسمت مفصل. شست ومچ پا
    الان باید چکار کنم ؟

    پاسخ
    • دکتر محمدرضا مقیمی - ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ در ۰۹:۰۵

      با سلام باید مورد معاینه قرار بگیرید

      پاسخ
  11. ابراهیم - ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۷:۳۱

    آقای دکتر سلام . وقتتون به خیر
    چند روزه با مطب شهرری تماس می گیرم کسی جواب نمیده . دیگه در شهرری مطب ندارید . الان مطب شما کجا هستش . کجا باید خدمت برسیم . منتظر پاسخ شما هستم . سلامت و تندرست باشید

    پاسخ
    • دکتر محمدرضا مقیمی - ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ در ۰۹:۰۵

      با سلام. فعلا بیمارستان مهر پاسخگو هستم. با شماره 09123838809 هماهنگ کنید

      پاسخ
  12. سارا - ۶ فروردین ۱۴۰۲ در ۲۳:۵۵

    سلام اقای دکتر هالوکس والگوس عملش بیهوشی هست؟ و چند ساعته ؟

    پاسخ
    • دکتر محمدرضا مقیمی - ۲ خرداد ۱۴۰۲ در ۰۸:۳۲

      با سلام. بله با بیهوشی است. مدت جراحی بسته به حاد بودن مشکل متغیر می باشد

      پاسخ
  13. مهناز امیری - ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ در ۱۰:۵۵

    سلام مشکل انحراف شسن یکی از پاهام باعث شده انگشت بغل شست پای راستم چکشی بشه میخواستم یه مشاوره بگیرم و اگر ممکنه عمل کنم ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • دکتر محمدرضا مقیمی - ۲ شهریور ۱۴۰۲ در ۰۹:۲۲

      با سلام لطفا برای معاینه و دریافت تایم مشاوره با تلفن: ۷۹۱۸۴۰۰۰ و ۷۱۷۲۳ تماس بگیرید.

      پاسخ

پاسخ

هفده − دو =

مدت زمان مطالعه ۱۲ دقیقه
تماس سریع