درمان صافی کف پا 100% تضمینی
درمان صافی کف پا منجر به رفع درد در کف پا و کمر درد می گردد. به طور کلی می توان گفت درمان صافی کف پا از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و کیفیت زندگی فرد را بهبود می بخشد. یک پای معمولی دارای یک قوس است که در امتداد قسمت داخلی پا قرار دارد. فردی که کف پای صاف دارد قوس کمی دارد یا اصلاً قوس ندارد، پاشنه پا به سمت بیرون متمایل می شود و جلوی پا ممکن است هنگام ایستادن یا راه رفتن به سمت بیرون بچرخد. این عارضه منجر به کمر درد و افت کیفیت زندگی فرد می گردد. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بیشتر در مورد درمان صافی کف پا بدانید.
عوارض عدم درمان صافی کف پا
ممکن است برخی افراد که دارای کف پای صاف و بدون درد هستند به دنبال درمان آن نباشند و در برابر آن مقاومت کنند اما بهتر است این موضوع را بدانید که صافی کف پا در صورتی که ادامه یابد طبق قانون سوم نیوتن باعث می شود نیروهای وارد شده به بدن یا نیروهای عکس العمل زمین به بدن به صورت غیرطبیعی به آن وارد شوند در نتیجه مشکلاتی برای زانو، کمر، مچ پا، کمر و گردن ایجاد کنند.
در مورد آرتروسکوپی زانو بیشتر بدانید.
علل صافی کف پا
بسیاری از افراد کف پای صاف دارند. اغلب این شرایط در خانواده وجود دارد و ارثی می باشد. در برخی موارد، این عارضه اغلب به دلیل شلی بیش از حد مفاصل است و می تواند با افزایش وزن مرتبط باشد. دلیل اصلی ایجاد کف پای صاف در مراحل بعدی زندگی، اختلال در عملکرد تاندون خلفی تیبیالیس است که برای تراز شدن پا ضروری است. اگر این تاندون ضعیف یا پاره شود، پا به سمت داخل غلت میخورد و احتمالاً کف پای صاف ایجاد میشود.
مراحل بیماری صافی کف پا
مشکلات مربوط به کف پای صاف به مراحل مختلفی طبقه بندی می شوند و این مراحل مشخص می کنند که چه نوع درمانی می تواند انجام شود.
مرحله یک
التهاب تاندون وجود دارد اما تغییر شکل آشکاری وجود ندارد. تشخیص در طول معاینه فیزیکی انجام می شود و با سونوگرافی یا ام آر آی تایید می شود.
مرحله دو
شدت کف پای صاف به طور فزاینده ای مشهود است اما سفت یا آرتروز نیست.
مرحله سه
این وضعیت به طور فزاینده ای دردناک است و منجر به سفتی و آرتریت می شود.
مرحله چهار
آرتریت به مفصل مچ پا گسترش یافته است.
درمان صافی کف پا چگونه است؟
درمان کف پای صاف از جمله اقدامات مهم در مراقبت از سلامت پاها است. این مسئله معمولاً بدون نیاز به جراحی قابل درمان بوده اما باید در زمان مناسب اقدامات لازم درمانی را انجام دهید تا از پیشرفت آن و عوارض مختلفی که ممکن است ایجاد شود، جلوگیری کنید.
در واقع، متخصص ارتوپد در تهران با توجه به شرایط فرد و شدت عارضه، روشهای درمانی متفاوتی را انتخاب میکند. به طور معمول، تمرینات اصلاحی و ورزشهایی که به عضلات ضعیف کف پا کمک میکنند، برای تقویت و بهبود وضعیت کف پای صاف توصیه میشوند؛ چرا که ضعف عضلات کف پا میتواند یکی از علل این مشکل باشد. افزون بر این، راهکارهای ساده و در عین حال موثری برای مدیریت و درمان کف پای صاف وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
- استفاده از کفی طبی مخصوص
کفی طبی یکی از ابزارهای اساسی در درمان کف پای صاف است. هنگامی که فرد با این مشکل به پزشک مراجعه میکند، اولین قدم معمولاً تجویز استفاده از کفی طبی است. این کفها براساس اسکن کف پا یا قالبگیری گچی ساخته میشوند تا بهطور دقیق به قالب و نیازهای پای فرد بپردازند. اهمیت استفاده مناسب و تجویز پزشک در اینجا بسیار حائز اهمیت است.
- کاهش وزن
کاهش وزن و لاغری سالم یکی دیگر از راهکارهای مهم در درمان کف پای صاف است. چرا که اضافه وزن و چاقی میتوانند عوارض بیشتری را برای فرد ایجاد کنند؛ بنابراین، کاهش وزن بهطور موثری میتواند در بهبود وضعیت کف پای صاف به شما کمک کند.
- دارودرمانی
در صورتی که صافی کف پای فرد شدید باشد، معمولاً با دردهای بیشتری نیز مواجه میشود که ممکن است حتی در راه رفتن و یا دویدن برای او مشکل ایجاد کند. در چنین مواردی، پزشک ممکن است داروهای ضد درد را برای کنترل درد و تسکین عوارض تجویز کند.
- جراحی کف پای صاف
در مواردی که کف پای صافی به حدی شدید یا پیشرونده باشد که با روشهای دیگر درمانی کنترل نشود، جراحی به عنوان آخرین گزینه از سوی پزشک در نظر گرفته میشود. جراح ارتوپد با انجام عملهایی مانند ترمیم تاندونها، جوشدادن استخوانها به یکدیگر و ایجاد قوس در کف پا، سعی در بهبود وضعیت کف پای صاف دارد. در واقع جراحی کف پای صاف عمدتا شامل موارد زیر است:
- استئوتومی استخوان پاشنه
گاهی اوقات به عنوان “تغییر پاشنه” شناخته می شود، این روش شامل جابجایی کالکانیم، استخوان بزرگ در پشت پاشنه است که از تراز خارج شده است، آن را به درستی قرار می دهد و سپس استخوان را با استفاده از پیچ محکم می کند. در LFAC، گاهی اوقات میتوانیم، در صورت لزوم، این روش را به روشی با حداقل تهاجم انجام دهیم.
- انتقال تاندون
اگر تاندون خلفی تیبیالیس به شدت آسیب دیده باشد، انتقال تاندون در نظر گرفته می شود. یک تاندون از یکی از انگشتان پا کوچکتر گرفته می شود و سپس به پشت مالئول داخلی منتقل می شود. این بر عملکرد انگشتان پا تأثیر نمی گذارد و بیماران بهبودی کامل پیدا می کنند. در مورد درمان آرتروز بیشتر بدانید.
- همجوشی مفاصل
در مراحل پایانی (مرحله 3 و 4) کف پای صاف بزرگسالان، برای از بین بردن موثر درد، باید به همجوشی مفاصل توجه شود.
کفش و کفی برای درمان صافی کف پا
- کفش های چرمی برای قرار دادن کفی بسیار مناسب هستند.
- اندازه کفی باید مناسب باشد و پای فرد درون آن اذیت نشود، از داخل کفش بیرون نزند.
- همچنین می توان از کفش های بند دار استفاده کرد که در این صورت ابتدا باید کفی قبلی از داخل آن خارج شود.
- تا زمانی که فرد در خارج از منزل است باید این کفش و کفی استفاده شود.
- در منزل هم توصیه می شود از دمپایی هایی که دارای قوس داخلی هستند استفاده شود و پای فرد برهنه بر روی زمین قرار نگیرد تا زمانی که درمان صافی کف پا کامل شود.
- برخی از افراد نیاز دارند از کفش طبی استفاده نمایند ولی کفش طبی محدودیت در استفاده دارد و زمانی که صافی کف پا بسیار شدید باشد مناسب می باشد.
نتیجه گیری
صافی کف پا از مشکلات شایع در میان افراد جامعه می باشد و در صورتی که درمان نشود می تواند منجر به بروز درد و ناراحتی در پاها شود بنابراین توصیه می شود در صورتی که این مشکل را دارید حتما برای درمان به متخصص ارتوپد مراجعه نمایید.
سوالات متداول
سلام خسته نباشید من کف پام صافه میخوام درمانش کنم قطعی جراحی انجام میشه و هزینش چقدره ؟؟
سلام، باید معاینه دقیق انجام شود تا شدت عارضه مشخص شود، سپس راه حل درمانی ارائه می شود.
سلام من ۱۴ سالمه و کف پام صافه و زانو درد شدید دارم کف پای صاف درمان داره؟
با سلام باید مورد معاینه قرار بگیرید لطفا با شماره 09123838809 به جهت دریافت تایم ویزیت تماس بگیرید.
سلام خسته نباشید من دارای صافی کف پا هستم ولی شدت صافی کم هست جوری که یکم گودی دارد،رفتم دکتر گفت گودی پات کم هست کفی سفارش کرد و گفت استفاده کن ولی زیاد تاثیر نداشت بعد من فقط مدت زیاد وایسادم کمرم درد میکنه بعد ورزش میکنم مثل فوتبال در ناحیهی
کنار استخوان مچ هست و استخوان پاشنه ی پام درد میکنه با ورزش یا کفی که استفاده میکنم درس میشه یا باید عمل کنم
بعد عمل جراحی درد شدید داره سخت هست یا نه راحته؟؟؟؟
با سلام لطفا برای معاینه و دریافت تایم مشاوره با تلفن: ۷۹۱۸۴۰۰۰ و ۷۱۷۲۳ تماس بگیرید.